Press "Enter" to skip to content

Bikefriendly 2019 per a València

La ciutat de València ha obtingut el premi Bikefriendly 2019 a la millor infraestructura ciclista. Este guardó, que impulsa la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta -organització que integra 116 socis que representen a 550 ciutats espanyoles-, premia el treball que València està realitzant en els darrers anys de millora de la xarxa ciclista. Entre les altres 11 candidatures que optaven al premi es trobaven les de l’àrea metropolitana de Barcelona i Palma de Mallorca, que han empatat en segon lloc, i Múrcia, que s’ha situat en tercera posició.

El guardó destaca la millor xarxa ciclista executada al llarg de 2017 i 2018 i en la candidatura valenciana es va tractar de destacar el projecte de l’Anell Ciclista per l’impacte en la millora de les connexions però també la resta d’infraestructures desenvolupades en: Malilla, Luis Peixó, Armando Palacio Valdés, Bernat Descoll, Joan XXIII, els carrers Vicente Sancho Tello-Rodríguez de Cepeda-Ramiro de Maeztu-Jerónimo de Monsoriu, les avingudes del Mestre Rodrigo i Burjassot, la marginal esquerra de l’antic llit del riu Túria entre el Pont de les Arts i el Pont de Fusta, l’avinguda de Suècia, el carrer Conca i el Pont de Campanar; Tomás de Montañana-Manuel Candela; l’avinguda del Regne de València i el carrer Alacant.

«És una gran satisfacció -i estic segur que és una sensació que compartim milers de valencians i valencianes- que València siga ja reconeguda ara per motius tan saludables com l’impuls de la mobilitat sostenible en lloc d’altres estigmes del passat que afortunadament hem deixat arrere», ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, sobre un nou premi que se suma als obtinguts en els últims anys per les diferents actuacions similars impulsades des de la Regidoria.

Este premi arriba coincidint amb el segon aniversari de l’Anell Ciclista, que se celebrarà este diumenge 3 de març a l’esplanada de la plaça de bous a partir de les 11:30 del matí. S’entregarà el pròxim 4 de març a l’Ajuntament de Bilbao, dins dels actes de la I Trobada de la Bicicleta Urbana.

movilidad

La innovació i importància del projecte de l’Anell Ciclista s’han confirmat gràcies a la consecució de diferents premis: el Primer Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat, atorgat per la Generalitat Valenciana al setembre de 2017; el Tercer Premi de la Setmana de la Mobilitat Espanyola, concedit pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a l’octubre de 2017, i també en els XV Premis Ciutat Sostenible atorgats per la Fundació Fòrum Ambiental al juny de 2017.

La primera edició d’estos premis ha tingut gran acceptació per les ciutats, un total de 39 candidatures presentades en quatre temàtiques, la qual cosa confirma que moltes ciutats d’Espanya estan treballant en el necessari impuls de la bicicleta a la ciutat. València, a més, ha sigut seleccionada en segon lloc en la candidatura de Promoció i Formació, sent guanyadora la Diputació Foral de Guipuzkoa en esta temàtica. •

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.