Press "Enter" to skip to content

Dansa i Arts Inclusives

La iniciativa es reprén ara per un període d’un altre any, finançada per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Fins a un total de 80 persones han participat, a València, durant tot un any en un projecte, a través del qual persones amb diversitat funcional han pogut realitzar intercanvis culturals i artístics, a través de l’oci i la participació, desenvolupant les seues capacitats des d’una dimensió creativa. Es tracta del projecte «Dansa i arts inclusives», que ara es reprén per un període d’un altre any, i serà finançat per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

«Amb este projecte, dut a terme per l’entitat La Paulatina Associació, volem millorar l’accés a la cultura i a l’oci de col·lectius en risc d’exclusió, sensibilitzar la societat valenciana i generar cohesió social intercomunitària. La idea partix del buit detectat en projectes de qualitat que permeten a les persones amb diversitat funcional desenvolupar la seua creativitat de forma lliure i autònoma», ha explicat la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano.

Durant dotze mesos, els i les participants treballaran diferents tècniques artístiques com són la dansa, les arts plàstiques i la tècnica vocal. El projecte va dirigit a xiquets i xiquetes, persones majors i persones amb diversitat funcional entre les que es troben persones amb malalties rares, autisme, síndrome de Down i persones cegues.

Un segon col·lectiu inclou persones que col·laboren en els espectacles i altres activitats invitades a participar en les sessions obertes. La proposta i metodologia inclusiva estarà dirigida per Gema Gisbert, acompanyada d’un equip de cinc dones més que col·laboren i coordinen les activitats i amb formació en dansa i projectes socials.

Les activitats que duran a terme són formació en dansa contemporània, dibuix i pintura, tècnica vocal, taller de creació en dansa, portes obertes, presentació de llibres, debats oberts sobre inclusió, exposicions de pintura, mostra de creació de dansa en espais públics i sessions individuals de dansa d’adaptació al grup.

El centre triat per dur endavant totes les activitats ha sigut el Centre Caterina que duu a terme un treball d’inclusió estimulant determinades habilitats de les persones amb diversitat funcional. Ho fa acostant-les al procés creatiu i a altres activitats que, per a moltes d’elles, estarien fora del seu abast. El 70% de les participants han sigut dones.

L’activitat és una de les beneficiàries de les ajudes per al desenvolupament de projectes d’Intervenció en l’Àmbit d’Acció Social 2018 de l’Ajuntament de València. El projecte va quedar entre les 70 primeres puntuacions, corresponent-li un import de 9.496€ per a la seua execució en el 2019. •

Territorio valenciano

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.