Press "Enter" to skip to content

Palau de la Música més accessible

El Palau de la Música ha posat en marxa el Pla d’Accessibilitat 2018-2020 aprovat recentment. El pla comprén les instal·lacions generals, les sales Iturbi, Rodrigo, García Navarro, Lucrecia Bori, Martin i Soler i Atri Bambús, ascensors, lavabos, escenaris, taquilles i el sistema d’extinció d’incendis, entre d’altres, perquè persones invidents, amb mobilitat reduïda o diversitat funcional puguen fer ús de l’edifici amb facilitat. La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) ha inclòs el recinte en la seua Guia de Turisme Accessible i Inclusiu.

La regidora de Cultura i presidenta de l’organisme autònom, Glòria Tello, ha destacat «esta nova mesura tan necessària per continuar avançant en l’accessibilitat d’aquelles persones que fins ara ho tenien molt complicat per gaudir de qualsevol activitat dins de l’extensa programació del Palau» i ha subratllat que «pas a pas estem treballant per pal·liar unes deficiències heretades, tant en matèria de seguretat com d’accessibilitat, dins del nostre compromís amb el benestar de tota la ciutadania».

Ja se n’han dut a terme algunes actuacions. A la sala Iturbi s’han ampliat les places per a persones amb cadira de rodes, passant de 10 a 15, i també s’han incorporat de noves a la sala Rodrigo, on no n’hi havia. A més, s’està ultimant la nova ordenança de preus públics adequada a estes places, s’ha instal·lat un dispositiu especial per a persones amb discapacitat auditiva i s’ha afegit una plataforma per a cadires de rodes a l’escenari de la sala Iturbi.

Tello ha explicat que «s’està treballant conjuntament amb associacions, universitats i altres organismes per aconseguir la major qualitat tècnica possible». El Palau de la Música ha estat inclòs en la Guia de Turisme Accessible i Inclusiu de COCEMFE CV, la qual recull rutes i espais de la Comunitat Valenciana que garantixen que les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial pugen disfrutar del turisme i participar en igualtat d’oportunitats. •

Territorio valenciano

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.