Press "Enter" to skip to content

València i Expoforum 2019

L’Ajuntament dóna el seu suport a Expoforum 2019, una inciativa per a rememorar l’Exposició Regional de 1909 amb reflexió i propostes de futur

La regidora de Cultura, Glòria Tello, en representació de l’alcalde Joan Ribó, ha explicitat este matí el suport de l’Ajuntament a Expofòrum València 2019, promoguda per la Fundació Ateneu Mercantil en coincidència amb el 110 aniversari de l’Exposició Regional valenciana. També la Generalitat i les Corts Valencianes, a través dels seus respectius presidents, Ximo Puig i Enric Morera, han donat supor a esta iniciativa que arribarà a tota la ciutat i contindrà sis eixos d’actuació que inclouen digitalització, mobilitat, telecomunicacions, cultura, esport o coneixement. Expofòrum se celebrarà entre el 8 de gener i el 8 d’abril de l’any pròxim.

«En 2019 celebrarem el 110 aniversari d’una gran exposició que va ser molt important per a la ciutat, l’Exposició Regional Valenciana de 1909 que va marcar l’entrada de València en la modernitat. Va ser un esdeveniment que va suposar un punt i apart, que va iniciar una altra manera de ser ciutat, i aquell esperit està present en la mentalitat i en la vida valenciana de 2018 i també en el Govern de la Nau, que creu que una altra ciutat és possible si es compta amb una societat dinàmica i una ciutadania ben formada», ha afirmat la regidora de Cultura, Glòria Tello, en la seua intervenció amb motiu de la presentació de Expoforum 2019, una iniciativa a la qual es va adherir l’Ajuntament de València mitjançant un protocol signat el passat 13 de juny per l’alcalde Joan Ribó.

«Des de l’Ajuntament de València volem donar suport a esta iniciativa que promou l’Ateneu Mercantil perquè ens agrada que la ciutat de València es done oportunitats de mostrar-se, de posar-se en valor, de debatre, reflexionar i ensenyar totes les seues capacitats i el seu potencial, que són molts», ha assegurat Glòria Tello, que ha ostentat la representació del Govern de la Nau en una presentació en la qual també han intervingut el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president dels Corts, Enric Morera, i la presidenta de la Fundació Ateneu Mercantil, Carmen de Rosa. Entre els assistents a l’acte, celebrat en l’Ateneu, es trobava el regidor del grup municipal Ciutadans, Narciso Estellés.

Expoforum, que se celebrarà entre el 8 de gener i el 8 d’abril de 2019, és fruit d’una iniciativa de l’Ateneu Mercantil, que ja va tenir un paper promotor en l’Exposició Regional de 1909, amb la qual es vol commemorar aquell gran esdeveniment de fa 110 amb una proposta que, sota el títol «València, un futur digital, un futur sostenible», inclou sis eixos: Pensa en digital, Connectant coneixement, Desenvolupament i sostenibilitat, Mobilitat de persones i productes, Esports, Salut i espectacles i Música, Art, Festa i Gastronomia. Cadascun d’eixos eixos inclou múltiples propostes que arribaran a tota la ciutat, amb especial protagonisme dels edificis i infraestructures més emblemàtiques i d’aquells que van ser construïts amb motiu de l’exposició regional, com el Palau de l’Exposició o l’edifici de Tabacalera.

«Benvinguda siga esta Expoforum que vol exposar i debatre entorn dels grans canvis que hi ha hagut a València en 110 anys fins arribar a esta ciutat que ara es reposiciona i agafa impuls, que vol donar visibilitat a totes les coses que ací succeeixen, al potencial d’una ciutat educadora, atractiva, innovadora, integradora, cultural i amb esperit solidari», ha afegit Tello.

Carmen de Rosa, presidenta de l’Ateneu, a més de presentar les propostes, ha ressaltat la influència que en el desenvolupament posterior de València va tenir la Exposició Regional. Enric Morera, president de les Corts, ha assegurat que des de la institució que preside «no dubtaren en adherir-nos a Expoforum 2019, una iniciativa amb la qual poden nàixer idees que ens facen més forts per a poder abordar amb unitat i cohesió els reptes que tinguem en el futur. Tenim clar que és necessari mirar amb llums llargues el futur que ve i els canvis exponencials que va a portar».

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha citat Gramsci en afirmar que «cal aprendre les lliçons de la història», i ha assegurat que vivim un «moment valencià en el qual tornem a la nostra essència que és el treball, el coratge i les coses ben fetes. Hem d’aprofitar-ho per a visibilitzar esta ciutat que és la que més ha crescut en atracció de turisme i que té més fibra òptica que París o Londres. Hi ha una atracció per València que hem de fer encara més positiva des d’una posició de lideratge en digitalització i sostenibilitat». •

Territorio valenciano

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.